Monodráma a mirigyrákról

Saját élettörténetét, a rákkal folytatott évtizedes küzdelmét mondja el a Jászai-díjas Kara Tünde a Békéscsabai Jókai Színház új, Karkithemia című monodrámájában, amelynek ősbemutatóját április 13-án tartják.
Kara Tünde 2001-ben tudta meg, hogy mirigyrákban szenved, 2011-ben nyilvánították legutóbb tünetmentessé. "Szerettem volna valamit visszaadni abból, amit a kórházban kaptam, ezért több civil segítő munkát elvállaltam, de sosem éreztem úgy, hogy eleget törlesztettem volna" - hangsúlyozta.

Zelei Miklós író rábeszélésére vállalkozott arra, hogy saját betegségének történetét tollba mondja. Hároméves munkafolyamat vetet kezdetét 2011 nyarán, 120 oldalnyi felvett interjúból írt Zelei Miklós és Pethő Sándor 21 oldalas monodrámát.

Mint a Jászai-díjas színésznő elmondta, terápia számára a darab, és ezt szeretné továbbadni másoknak is. "Talán át lehet segíteni valakit az első megdöbbenésen azzal, ha elmondjuk, nincs egyedül, más is átélte már ezt, és hogy túl lehet élni a végén." Hozzátette: szeretné, ha egyszer az Országos Onkológiai Intézetben is eljátszhatnák a darabot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.