Moholy-Nagy-életműkiállítás nyílt New Yorkban

A New York-i Guggenheim Múzeumban nyílt Moholy-Nagy László életművét bemutató kiállítás; a hetven éve elhunyt magyar képzőművész munkásságát Future Present címmel mintegy háromszáz alkotáson keresztül tekinti át a világhírű múzeum.
A Solomon R. Guggenheim Alapítvány, a Chicagói Művészeti Intézet és a Los Angeles Megyei Művészeti Múzeum együttműködésében megvalósult tárlat anyaga amerikai és európai magán- és közgyűjteményekből származik; számos munka soha nem szerepelt még kiállításon. A művek között megtalálhatók kollázsok, rajzok, filmek, festmények, fotók, fotogramok, fotómontázsok és szobrok is – tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Balassi Intézet.

A közlemény szerint az életműtárlat szeptember 7-ig látható a Guggenheim Múzeum Rotundájában, majd az anyagot Chicagóban és Los Angelesben is kiállítják.

A tárlathoz Modernity X Hungary címmel összművészeti fesztivál kapcsolódik New Yorkban. Az augusztus 14-ig tartó eseménysorozat négy kiemelt helyszínen többek között művészeti kiállítások, kortárs, könnyű- és komolyzenei koncertek segítségével idézi meg a magyar kultúrtörténet egyik legizgalmasabb időszakát, a magyar modernizmust és annak máig ható örökségét – áll a Balassi Intézet közleményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.