Módosították a Várkert Bazárt befejezési dátumát

Április 3-án, három nappal a választások előtt Orbán Viktor miniszterelnök adja át a Várkert Bazár beruházásának első ütemét, vagyis az épületegyüttesnek azt a részét, amely Ybl tervei alapján épült a XIX. század végén. A többi egyelőre nincs kész. A befejezés dátumát módosították.

A Várkert Bazár felújítása az Európai Unió támogatásával 2012-ben kezdődött. Az összesen 9 milliárd forinttal támogatott beruházásnak köszönhetően megújul az Ybl tervei alapján készült épületegyüttes, illetve az egykori kert alatt új, több száz néző befogadására alkalmas, multifunkcionális közösségi tér és mélygarázs is épül, de ez a megnyitóra még nem készül el. Az alig két év alatt megvalósuló projekt részeként nemcsak a dunai panorámát meghatározó épületegyüttes, de a Lánchíd utca és az Orvostörténeti Múzeum homlokzata is megújul majd.

A Várkert Bazár első ütemének átadása 2014. április 3-án, délelőtt 10.00 órakor lesz. Ekkor Orbán Viktor miniszterelnök felavathatja az éppen 200 éve született Ybl Miklós által tervezett épületegyüttest. Az átadást követően a nagyközönség előtt is megnyílik a Várkert Bazár, ahol aznap délutántól három időszaki kiállítás várja majd a látogatókat, akik három napig idegenvezetőkkel járhatják be a főváros egyik legimpozánsabb, három évtizedig pusztulni hagyott épületegyüttesét.

Az első ütem átadását követően már nem az Ybl által tervezte Várkert Bazár felújítása, hanem a mögötte lévő új részek – multifunkcionális közösségi tér, mélygarázs – építésének a befejezése következik majd. Az átfogó projekt részeként megújul a Lánchíd utca és a Várkert Bazár közelében a Dunára is új kikötő épül. Ezeknek a második ütemhez tartozó munkáknak a folytatása indokolta a Magyar Közlöny 2014. február 6-ai számában megjelent kormányhatározatot, amelyben az egész projekt végső befejezési dátumát módosították - tudatta L. Simon László kormánybiztos sajtóirodája. Az új befejezési dátum augusztus 29.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.