Mit néznek a tévében a dzsungel közepén?

Tévéző bennszülöttek, kalandozások Oroszországban, járműtörténet Magyarországon vagy épp az azonos nemű párok családjai is szóba kerülnek e tizenegyedik Szimbiózis Fesztiválon május 6-án és 7-én.

A kulturális antropológiai fesztivál a szélesebb közönséghez akarja közelebb hozni távoli tájak kultúráját és szokásait vagy éppen magyarázni a sajátunkat.

A pénteken és szombaton tartott előadások között akad úti napló Oroszországból, és Hegyi-Karabakból, de lesznek szociális érzékenységet feszegető témák is, mint az azonos neműk párok családban betöltött helyének kérdése, a szegénység arcai, látássérült nők énképe, globális egyenlőtlenségek.

Forrás: Facebook

 

Az Artemisszió Alapítvány rendhagyó tananyag bemutatót tart olyan témák iskolai feldolgozásáról, mint migráció, gyerekmunka, klímaváltozás.

A migrációval foglalkozó Elveszettek című filmről az alkotói mesélnek, a Káva Színház és az AnBlokk. A hátrányos helyzetű gyermekek iskolai felzárkóztatásáról pedig a Piliscsabai Tanoda és a CSObánkai Csepp TanoDA munkatársai beszélgetnek a „Célozz meg Tanulni!" programon.

Kicsiket kézműves foglakozásokon és gyermekprogramokon ismerkedhetnek meg más kultúrákkal. Az előadások mellett 2016-ban is lesznek fotó és projekt kiállítások, könyvbemutatók és könyvvásár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.