Miskolc és Fehérvár színigazgatóra vár

Két vidéki színház élén várható változás. A miskolcira Kiss Csaba és Koltay Gábor pályázott, a fehérvárira kilencen. A fehérvári szakmai bizottság mai ülésén Pesty-Nagy Kati kapta a legtöbb szavazatot, az övét és Szabó Károly, a színház jelenlegi operatív igazgatójának dolgozatát ítélték legjobbnak.

Nem várta meg a jelenlegi igazgató, Halasi Imre év végén lejáró megbízatását a miskolci önkormányzat, pályázatot írt ki a direktori posztra. Ketten adták be elképzeléseiket, Koltay Gábor és Kiss Csaba. Koltay Kelemen Csabával pályázik, Kiss pályázatában öt rendezőt jelölt meg, Béres Attilát, Keszég Lászlót, Szabó Mátét, Szőcs Artúrt és Rusznyák Gábort, valamint két dramaturgot, Rácz Attilát és Ari-Nagy Barbarát és zenei vezetőként Silló Istvánt.

Csütörtökön ült össze a javaslattevő bizottság a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói pályázata kapcsán. Régen volt már olyan színidirektori kiírás, amelyre ennyi elképzelés érkezett volna. Tavasszal váltotta le az önkormányzat az előző igazgatót, Vasvári Csabát, és kérte fel igazgató-helyettesnek Quintus Konrádot, míg ki nem nevezik az új direktort. Az első pályázat eredménytelen lett, a mostanira kilencen jelentkeztek. Úgy tudjuk, a legtöbb szavazatot, a kilencből hatot a rendező Pesty-Nagy Kati kapta, ötöt Szabó Károly, a színház jelenlegi operatív igazgatója. A jelöltek jövő héten a színházban is elmondják elképzeléseiket, majd a közgyűlés dönt arról, február elsejétől ki vezeti a székesfehérvári Vörösmarty Színházat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.