Minden, ami a történelemkönyvekből kimaradt

Tizenhárom színész, köztük Szabó Győző közreműködésével indul történelmi kalandjára pénteken az IDŐVÁNDOR, a különleges színházi program.

Szabó Győző színművész közreműködésével, Szurdi Miklós rendezésében elevenedik meg a történelem. Valós és virtuális színészi játék, illetve digitális installációk színvonalas elegye, valamint a népszerű Murder és Minicity Kiállítások alkotóinak szakértelme garantálja a felejthetetlen kalandot.

A Pólus Centerben mától április 30-ig, reggeltől estig ingyenesen látogatható 50 perces Digitális Színházi program, az Idővándor lehet rendhagyó történelemóra vagy családi időutazás is.

A Digitális Színházi programot ingyen élvezhetik a Pólus Centerbe látogatók reggel 10 órától este 7 óráig. Május 5-től június 8-ig pedig a dél-budai bevásárlóközpontban, a Camponában folytatódik az innovatív előadás. A lendületes, magával ragadó montázs egy magyar, egy európai és egy világtörténelmi esemény korhű helyszíneit ötvözi a modern technológia legizgalmasabb megoldásaival, így engedve betekintést a történelem kulisszái mögé.

Szabó Győző - Móricz Simon / Népszabadság

A három színtéren megelevenedik például a NASA irányítóközpontja és James Watt személye is, de a reformkor jellegzetes történéseit is testközelből élhetik át a látogatók a panorámavetítésnek, az egyedülálló hang- és fénytechnikának valamint a korhű installációknak köszönhetően. Minden helyszín más-más eseményt dolgoz fel, az adott témában jártas történész bevonásával készült, egyedi koncepció alapján.

A díszleteken megjelenő 200 négyzetméternyi grafika és projekción futó, egy hónapig készült animáció mindig az adott korszakot jeleníti meg, így a nézők testközelből élhetik át a történelem jellegzetes és érdekes eseményeit.

Szurdi Miklós rendező így nyilatkozott a különleges produkcióról: „A bemutatott történelmi eseményeket nem a hagyományos felfogásban visszük színpadra, hanem egy modernebb, szórakoztatóbb formában. A 15 perces jelenetekbe minden olyan érdekességet belesűrítettünk, ami kimaradt a történelemkönyvekből. A digitális színház mint műfaj számomra is furcsa volt elsőre, így új kihívásként tekintettem rá."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.