Milliárdossá tette a YouTube

Vicces videókban mutat be videojátékokat az a 24 éves svéd fiatalember, aki ezzel tavaly több mint kétmilliárd forintnak megfelelő összeget keresett. PewDiePie, azaz Felix Kjellberg, a YouTube sztárja mesés jövedelme egy részét jótékonyságra fordítja.

A YouTube sztárjáról közölt írásról az Origo számolt be, megemlítve, hogy idén tavaszig tízezer ruandai jutott friss ivóvízhez Felix Kjellberg jóvoltából, aki bevétele egy részét jótékony célra fordítja, és aki soha másra nem költött annyit összesen, mint hogy mások életét kicsit jobbá tegye.

A svéd internetsztár tavaly 7,4 millió dollárt (2,2 milliárd forint) keresett, csatornájára eddig 37,7 millió felhasználó iratkozott fel. Elsősorban vicces játékbemutatókat készít, folyamatosan osztja meg az újabb és újabb videókat, miközben saját könyvön dolgozik, melyben komolytalan motivációs idézeteket gyűjt, részben a saját videós munkásságából.

Tavaly márciustól júniusig PewDiePie egymillió dollárt (286 millió forint) gyűjtött össze és osztott szét különböző szervezetek között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.