Migráns zeneszerzők műveit játssza Varnus Xavér

Az orgonaművész előadása, David Yengibarian tangóharmonika-művész koncertje, 19 Európába érkező menekült története és Omar Sy alakítása mesél októberben az Európa Pont rendezvénysorozatán az Európába vágyó és itt új hazát találó emberekről.

Október 9-én 19 menekült fiatal, 19 sors, 19 alkotás kerül terítékre egy Dániából érkező kiállítás keretében Facing Europe címmel. A tárlat új szempontból mutatja be a migrációt. A képeket önkéntesek közreműködésével menekültek készítették egy nemzetközi workshopon 2014 tavaszán Görögországban. A kiállítás megnyitóján az örmény születésű David Yengibarian zenél majd - írja a 168ora.hu.

A sorozat október 15-i programjának házigazdája, Varnus Xavér lesz, aki migráns zeneszerzők alkotásait mutatja majd be videóbejátszásokon keresztül, amelyeket rövid kultúrtörténeti előadással helyez kontextusba.

Az Európa Pont októberi filmklubja is a bevándorlás témaköréhez kapcsolódik: az Omar Sy és Charlotte Gainsbourg főszereplésével leforgatott film egy szenegáli bevándorló, Samba franciaországi történetét meséli el.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.