Miért kellett újraforgatni Monroe ikonikus szoknyajelenetét?

Tegnap volt hatvan éve, hogy a Hét év vágyódás (Seven Year Itch ) jelenetét forgatva, a metrórácson álldogáló Marilyn Monroe fehér ruhácskáját a nyakába fújta a szél. Ez a New York-i kép az egyik legikonikusabb pillanata a mozitörténetnek. Állítólag ez a jelenet nagy szerepet játszott Monroe és Joe DiMaggio házasságában. A baseballjátékos magamutogatással vádolta a színésznőt, ezért elég hangosan és látványosan hagyta ott a filmeseket.

A forgatás egyébként hajnali egy órakor kezdődött és három órán át tartott a New York-i Lexington Ave és az 52nd Street sarkán. Állítólag Monroe tizennégyszer ismételte meg a jelenetet, miközben 100 férfi fotós és több ezer néző bámulta, majd üvöltözött, mikor a szél felfújta a szoknyát.

A tizennégy csapó dacára, a felvétel nem sikerült, feltehetően a rajongók őrjöngése miatt. Ezért később a jelenetet újraforgatták Californiában, noha az eredeti képeket használták a promócióhoz és a hirdetésekhez.

Azt mondják, Monroe nagyon vigyázott arra, hogy a rajongóknak ne mutasson túl sokat, mikor a szoknyája a nyakában landol, ezért két fehér bugyit is felvett.

A fehér ruhát William Travilla tervezte, akárcsak Monroe több híres jelmezét. Travilla nem foglalkozott túl sokat ezzel a híressé vált darabbal, nem is sejthette, hogy egy 2001-es aukción majd 4,6 millió dollárért kel el.

A relikviát egyébként – gyűjteményéből – egy másik híres színésznő, Debbie Reynolds bocsátotta aukcióba. Azt remélte, ez a bevétel, kihúzza adósságaiból. A ruhát állítólag 1970-ben kétszáz dollárért vásárolta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.