Mi volt, mi lesz a köztévével?

Bőven eltelt az esztendő fele, de még mindig nincs 2009-es üzleti terve a Magyar Televíziónak, és a tavalyi mérleget sem fogadta el a közmédium kuratóriuma.

Sem a Magyar Televízió Zrt. idei üzleti tervét, sem a társaság tavalyi mérlegbeszámolóját nem fogadta el a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriuma. - A bizonytalan bevételek és a magas kiadások miatt az üzleti terv finanszírozást nem látták megoldhatónak azok, akik tartózkodtak vagy nemmel szavaztak - közölte Czeglédi László MSZP-delegált kuratóriumi elnök -, ugyanakkor az átdolgozásra nem érkezett javaslat. Hozzátette: nem kapott többséget az idei adásidő-terv sem; mindegyik anyag kapott néhány támogató voksot, de „nagyon sokan tartózkodtak".

Szabó László, Fidesz által delegált elnökségi tag arról beszélt: ő a vita során egyebek mellett azt kifogásolta, hogy túl nagy létszámmal, sok külső produkciót megvásárolva működik a társaság, amelynek pluszterhet jelent, hogy euróban meghatározott összegért bérlik a székházat, ráadásul a megállapodás ügye máig nem tisztázott.

Ez utóbbi kérdéssel kapcsolatban Czeglédi László úgy nyilatkozott: megkezdték a megállapodás dokumentumának beszkennelését, a legkésőbb jövő hétfőn közzéteszik az interneten az anyagot.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.