Ments meg egy négyzetmétert!

Bár független társulat vagyunk, most tőletek függünk, segítsetek, hogy a színházi élet ne váljon „tünetmentessé” – kéri a Tünet Együttes. Az egyre szűkülő állami források miatt veszélybe kerülő csapat most arra buzdítja nézőit, a struktúrán kívüli társulatokat kedvezményesen befogadó stúdiójukat négyzetméterenként – egy évre – fogadják örökbe.

Önerőből bérli az egykori L1 Táncművek néven ismert helyet a Szabó Réka vezette Tünet Együttes. Ezzel nemcsak maguknak, hanem a többi független tánc- és színházi társulatnak is próbahelyet garantálnak. Eddig a japán Fai Fai Társulat, a Duda Éva Társulat, a Negatív Varieté, Pataky Klári, a Műhely Alapítvány, Dózsa Ákos, Góbi Rita és Nagy Csilla dolgozott náluk.

Az alkotók kedvezményesen próbálhatnak a termekben, és a Tünetesek célja az, hogy „bérlőik” a jövőben ingyen tehessék ugyanezt. A terveik között szerepel az is, hogy a stúdiót komplex művészeti és rezidenciaközponttá alakítsák, teret adhassanak műhelymunkáknak és tréningeknek. De most a hely fenntartása is gondot jelent nekik, nemhogy a fejlesztése. Az okokat nem kell sokáig kutatni: az állami források jelentős apadása. Ez az elmúlt két évben azt jelentette, hogy Szabó Rékáék a működésre 12 millióval kevesebb pályázati pénzt kaptak, mint két éve.

A Tünet Együttes attól tart, hogy hajléktalanná válhat, és velük együtt a stúdió lakói is elveszíthetik próbahelyüket. Pont ezért kérik most nézőiket arra, segítsenek nekik, béreljenek tőlük négyzetmétereket. A stúdió egy négyzetméterének havi ára kétezer forint, egy évre pedig 24 ezer forint. Ebben a rezsi és az egyéb kiadások is benne vannak, nemcsak a bérleti díj. Természetesen örömmel veszik, ha lelkes támogatóik több négyzetmétert „örökbe fogadnak”.

A virtuális bérlőtársak a részleteket az együttes honlapján találják meg: www.tunetstudio.hu.

A Tünet Együttes
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.