Menjünk szobára!

Magyarországon egyedülálló formátummal rukkol elő az Origo november 20-án: egy élőben, napi huszonnégy órában közvetített webreality társasjátékkal. A szoba című inter­aktív produkció szereplői egy hónapig küzdenek egymással, eközben – a nézők szimpátiájától avagy ellenszenvétől függő sikerrel – tökéletesen be kell rendezniük egy tökéletesen bekamerázott lakást, amelyben az induláskor mindössze egyetlen árva konyhasarok reprezentálja a komfortot. Még ágy sem lesz. A győztes mindent visz a végén, a bútorzat és a kellékek értéke többmilliós összegre rúg majd.

A budafoki szobában tizenegyen küzdenek majd, egyidejűleg ketten lesznek a tetthelyen, a közönség háromnaponta szavazza meg, hogy a párokból ki maradhat és kinek kell mennie. A válogatásnál nagyjából ugyanazokkal az erényekkel lehet(ett) jó eséllyel aspirálni, mint a tévés realityknél: érdekes személyiséggel, jó kommunikatív képességgel, és nagyon nem (volt) hátrány egy kis extremitás sem.

A lakberendezéshez a játékosoknak különféle feladatokat kell megoldaniuk. A szerkesztők több száz ötlete között sok más mellett lesz zenei kvíz, amelynek veleje, hogy a szerkesztők egyetlen mondatban foglalják össze ismert zeneszámok tartalmát, ebből kell kiokoskodni a megfejtést (pl.: „nyakláncból volt a szerelmem haja, de lehet, hogy csak alvás közben találkoztam vele" (Gyöngyhajú lány). Lesz poétika – a versenyzők írjanak szobatársukról egy verset tíz perc alatt, és a nézők döntik el, melyik sikeredett jobban, avagy egy álló napig csak rímekben szabad beszélni –, sőt az irodalmi pallérozottságot is megszondázzák, a játékosok idézeteket hallanak, és meg kell állapítaniuk, hogy azok Paulo Coelhótól származnak-e, avagy a szerkesztők szüleményei.

Mindehhez jöhetnek majd még a nézők ötletei. Az is a nézőkön múlik majd, ki, mikor, milyen berendezési tárgyat kap. A tabletre és mobiltelefonra is optimalizált élő web 2.0 társasjáték a www.aszoba.hu oldalon fut majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.