Mellszobor Nagy Lászlónak

A XVIII. kerületi önkormányzat szobrot állít Nagy Lászlónak, a bronz büsztöt a terv szerint a költészet napján, azaz április 22-én avatják fel a Kossuth téri sétányon.

Kő Pál Kossuth-díjas szobrász alkotása egy nyitott könyvet idéző mészkő posztamensre kerül. A 84 centiméter magas szobor a középkorú költőt babérkoszorúval a fején mutatja; az elhelyezés különlegességét az adja, hogy a költő feleségét ábrázoló alkotás felé tekint majd. „A Nagy László és Szécsi Margit portré kompozíciós egységet alkot" - írta szakvéleményében a Képző- és Iparművészeti Lektorátus szakértői bizottsága.

A kerületi művészek mellszobrait bemutató szoborsétány kialakításának ötlete a 90-es években született meg, az önkormányzat akkori oktatási-, kulturális- és sportbizottság elnöke, Feit István kezdeményezése volt. Úgy gondolta, hogy a sétány mentén elhelyezett mellszobrok a kerületben élő és dolgozó művészek előtti tiszteletadás. Kitartó munkájának köszönhető, hogy az ötletet a megvalósítás követte, így Kondor Béla és Szécsi Margit után Nagy László előtt is megállhatnak majd a járókelők - közölték lapunkkal.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.