Megvan a Magyar Színházi Társaság új elnöke

Keszég László színész-rendezőt választották a Magyar Színházi Társaság elnökévé a szakmai szervezet hétfői tisztújító közgyűlésén. Keszég Csizmadia Tibort váltotta a poszton.
A 11 tagú elnökség tagja Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház igazgatója, Árkosi Árpád rendező, a Zsámbéki Színházi Bázisművészeti vezetője, Csizmadia Tibor rendező, Jordán Tamás színművész, rendező, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója, Hegedűs D. Géza és Takács Katalin színművész, Lőrinczy György, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, Novák János, a Kolibri Színház igazgatója, Kentaur (Erkel László) díszlet- és jelmeztervező, Lengyel Anna dramaturg, a PanoDráma vezetője, a Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ) elnökségének tagja és Orbán Eszter dramaturg.

Vajda Márta, a MSZT ügyvezető titkára bízik abban, hogy a döntés a Magyar Színházi Társaság megújítását is jelzi. Elmondta: a közgyűlésen szó volt a Pécsi Országos Színházi Találkozóról (POSZT)., A város egy gazdasági szakembert jelöl a találkozót szervező kft. élére, a Magyar Színházi Társaság pedig azt a javaslatot fogja tenni, hogy a művészeti vezetői posztra a tulajdonosok írjanak ki pályázatot.

Curriculum vitae

Keszég László Szabadkán született 1970-ben, tanulmányait Budapesten folytatta: a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) színész szakán - Horvai István és Kapás Dezső osztályában - 1995-ben, színházrendező szakán - Babarczy László osztályában - 1997-ben végzett. Keszég László AIOWA összművészeti formáció alapító tagjaként Szabadkán 1989-ben kezdte színházi pályafutását, majd 1992-től a Pont Műhely független színházi csoport tagja, 1996-tól művészeti vezetője. A Kaposvári Csiky Gergely Színházban 1997-től 2009-ig dolgozott, 2009-től szabadúszóként tevékenykedett, a Miskolci Nemzeti Színháznak 2012 óta tagja.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.