Megújul a Kongresszusi központ környéke

Mintegy négymilliárd forintból, 2011 januárjára újulhat meg a XII. kerületi Gesztenyéskert, a MOM Művelődési Ház és a Sirály utca, s létrehozzák a Gesztenyéskert kulturális, sport- és szabadidős negyedet. A beruházásról szóló szerződést pénteken írták alá Budapesten.

Pokorni Zoltán (Fidesz), a XII. kerület polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a beruházást az Európai Unió és az állam mintegy 900 millió forinttal támogatja, a fennmaradó részt az önkormányzat finanszírozza.
A fejlesztés keretein belül, a környék rehabilitációján túl, létrehozzák a Gesztenyéskert kulturális, sport- és szabadidős negyedet, amely több funkció mellett helyet biztosít a Biopiacnak is.

A Sirály utca is jelentősen átalakul: megszüntetik itt a gépkocsiforgalmat és az utcai szint megemelésével a helyszínt közösségi térré alakítják át. Az utca alá egy háromszintes épület kerül, melynek első szintje - étteremmel, kávézóval, konferenciateremmel - a Gesztenyéskertre nyílik, alatta pedig 110 parkolóhelyes, kétszintes mélygarázs épül - ismertette Pokorni Zoltán.

A Gesztenyéskertben facsemetéket és díszcserjéket ültetnek, a mai igényeknek és az uniós előírásoknak megfelelő játszóteret alakítanak ki és az ott található emlékműveket is felújítják - fűzte hozzá.

A polgármester érdekességként megemlítette, hogy az új és a megújuló közösségi épületeket a szennyvíz hőjének hasznosításával, környezetbarát technológiával fogják fűteni.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.