Megtalálták Jon Stewart utódját

Trevor Noah, az Egyesült Államokban kevéssé ismert humorista veszi át Jon Stewart szerepkörét a szatirikus The Daily Show című műsor házigazdájaként – közölte hétfőn a Comedy Central.
A 31 éves Noah a tévécsatorna szerint „óriási tehetség”. A Johannesburg Soweto fekete elővárosából származó nevettető premierjének idejét később fogják bejelenteni. A humorista megtiszteltetésnek nevezte, hogy a távozó, 52 esztendős Stewart nyomdokaiba léphet.

Noah xhosa törzsbéli anyától és svájci fehér apától származik. Gyerekkorában sokáig hivatalosan albínónak adták ki, mert az apartheid rendszer idején „kevert fajúként” nem élhetett volna egyik szülőjénél sem. A hat nyelven beszélő, a szülőhazájában rádiós és televíziós tapasztalatot szerzett standup-humorista 2012-ben debütált az amerikai képernyőkön, a Jay Leno-féle The Tonight Show-ban.

Stewart The Daily Show-jába csak egy negyed évvel ezelőtt kezdett el bedolgozni. A műsor jelenlegi házigazdája február elején jelentette be távozását. Még nem publikus, hogy a műsorvezető, aki 1999 óta volt a show arca, mire adja majd fejét a jövőben. A Variety szerint júliusban távozik majd a műsorból.

A komikus főleg a jobboldali politikusok és média kifigurázásával vált ismertté. Jon Stewart főszereplésével a műsor 19 Emmy-díjat kapott.

Decemberben a Viacom tulajdonában lévő Comedy Central egy másik meghatározó személyisége, Stephen Colbert hagyott fel a The Colbert Report című műsorával, hogy átigazoljon a CBS-hez és május 20. után átvegye majd a távozó David Lettermantól a Late Show-t. Colbert helyét Larry Wilmore vette át.

A New Yorkból sugárzott The Daily Show-t naponta átlagosan több mint egymillió néző kíséri figyelemmel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.