Megtalálták Hitler éléskamráját, de a szovjetek már mindent megettek

Adolf Hitler náci vezér eddig ismeretlen, titkos delikáteszraktárát találták meg a németországi Szászország tartományban egy kastély parkjában - állítja az ingatlan tulajdonosa.

A Drezda melletti Moriztburg-kastély - a Wettin szász uralkodócsalád egyik volt székhelye - Marcolini-palota nevű melléképületét a hozzá tartozó 13 ezer négyzetméteres parkkal együtt egy gasztronómus vásárolta meg még évekkel korábban, és az épületben a felújítás után vendéglőt nyitott.

A tulajdonos a parkban egy domb alatt pincerendszert fedezett fel és történetének feltárásával szakértőket bízott meg. A Bild című lap beszámolja szerint a tulajdonos elmondta, hogy egy helytörténész a kastély utolsó Wettin-házi lakója, Ernst Heinrich szász herceg feljegyzései között talált egy iratot, amely szerint Hitler 1944 végén ínyencségeket raktároztatott el a pincékben.

A náci vezér parancsára több teherautónyi pezsgőt, konyakot, sajtokat, csokoládét és sok egyéb finomságot szállítottak a szászországi kastélypark pincéibe, és Ernst Heinrich a tárolásért cserébe egy csomag ínyencséget kapott Hitlertől - állítja a tulajdonos a levéltári forrásra hivatkozva.

Az elraktározott élelmiszerekből és élvezeti szerekből nem maradt semmi, mert a területet felszabadító szovjet csapatok katonái kifosztották a pincét - mondta a Marcolini-palota tulajdonosa.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.