Megnyílik Gross Arnold galériája

Hétvégén megnyílik Gross Arnold régóta várt önálló bemutatóterme az Újbudai Kulturális Városközpontban, a Bartók Béla úton.

A mester szülővárosa, a Kolozsvár melletti Torda, mély nyomokat hagyott az életművön. Gross lapjain gyakran megjelenik a szülői ház, az édesapa műterme, a kert, a deszkakerítés, a kertben álló hinta.

A Gross Arnold Galéria nyitókiállítása is a szülőháztól indítja az életművet bemutató sorozatát. Az ismert és jellegzetes Gross-műveket családi fotókkal tarkítva mutatja be az alkotó útját, mint egy képzetbeli utazást, a tordai kerttől mesebeli és valós városokon át egészen Budapestig.

A múzeum kialakítói, elsősorban a művész fia, Gross András az alkotásokban gazdag, méltán sikeres életút színes és vidám lenyomatainak, a személyes emlékeknek, egy egész aranykorszaknak a bemutatására alkalmas helyszínt álmodtak meg.

A hely közel egy éves munka után, családi összefogással nyílik meg a XI. kerületi Bartók Béla úton. A hely egyben a galéria szelleméhez igazodó kávézó is, amely különleges süteményekkel - mint az erdélyi Zarabella-, szendvicsekkel, hideg és meleg italokkal várja a vendégeket. A galériában a mester lapjaiból is válogathatnak és vásárolhatnak a gyűjtők és a Gross grafikák szerelmesei.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.