60 év után megkerültek a kivágott dalok

A My Fair Lady című, világszerte ismert musical hét elveszettnek hitt dalát adták elő egyetemisták kedden Sheffieldben.

Az újra felfedezett dalbetéteket mintegy 60 évvel ezelőtt vágtak ki az eredeti színpadi műből - írja a BBC. A kihagyott számok közül kettőt a darab szerzői, Frederick Loewe és Alan Jay Lerner az első előadás után iktattak ki a My Fair Lady végső változatából, míg további ötöt még azelőtt elhagytak, hogy a musical egyáltalán színpadra került volna.

Az elveszett dalbetétek anyagára Dominic McHugh, a Sheffield-i Egyetem munkatársa bukkant rá az Egyesült Államok kongresszusi könyvtárában 2008-ban. "Ez a legizgalmasabb felfedezés, amit valaha is tettem" - hangsúlyozta a kutató. A előkerült dalokat kedden az Sheffield-i Egyetem diákjai adták elő egy, az újrafelfedezett daloknak szentelt koncerten.

Dominic McHugh elmondta: a két dalt nem minőségi okokból hagyták ki a végső változatból, ugyanis a források tanúsága szerint a My Fair Lady csodálatosan szerepelt már a szakmai bemutatón is. Az előadás egyszerűen túl hosszúra sikerült, ezért a szerzők a szóban forgó részt feleslegesnek ítélték és kivágták a darabból. (MTI)

 


 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.