Mégis fellép Párizsban a U2

Miután kritika érte a U2-t amiatt, hogy (egyébként nyilvánvalóan teljesen jogosan és ésszerűen) lemondta párizsi fellépéseit a terrortámadások után, a békeharcosként ismert Bono együttese bátor lépésre szánta el magát.

December 6-án és 7-én pótolja a terrorcselekmények miatt elhalasztott koncertjeit a U2 a francia fővárosban. Az amerikai zenekar a Bercy'sa Accorhotels Arenában várja majd azokat, akik jegyet váltottak az eredetileg november 14-ére és 15-ére ütemezett show-kra.

Bono úgy fogalmazott: bár a terroristák sok mindent elvettek azon a szörnyű estén, a város szellemét nem rabolhatták el.

Az együttes az Innocence + Experience turné keretében érkezik Párizsba. A kritikák vélhetően arra vonatkoztak, hogy Bono afféle egyszemélyes békehadtestként tényleg a világbékét hirdeti évtizedek óta. Igaz, arra egyetlen kritizálónak sem volt értelmes válasza, hogy mégis miért kellett volna több ezer ember életét kockáztatnia a U2-nak azzal, hogy a tragédia másnapján (vagy harmadnapján) színpadra lép.

A U2 mellett ráadásul számos más banda, például a Deftones is lemondta franciaországi koncertjeit. Bonóék mindenesetre visszatérnek, remélhetőleg minden rendben lesz a koncerteken.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.