Megint jön az elektro-dj

A BBC Radio 1 új elektro-dj műsorvezetője második alkalommal érkezik Budapestre a Kollektiva Klub évnyitó megmozdulása alkalmával. Kissy Sell Out azonban nem csak rádiós lemezlovasként izgalmas, hanem mint keresett remixer és saját kiadós producer is.

Most már köztudott, hogy nem a hivatalos listák és a magazinok diktálják a zenei trendeket, sokkal inkább a szájhagyomány a közösségi portálokkal, valamint az egész világot behálózó zenei blog-rendszer az újgenerációs zenefanok azokat elsőszámú zenei forrása.

Oldalaikon olyan számok vagy mixek érhetőek el, amik nemritkán még a publikálást megelőző este is a szerző stúdiójában formálódtak. Kissy Sell Out pont ennek az új közegnek köszönheti, illetve annak, hogy hamar hátrahagyta grunge-fanatizmusát, hogy pályája ilyen elképesztő ütemben ívelt felfelé. Hivatalos és önszorgalomból készült remixei hiper-sebességgel terjedtek, így a Cromeo, Groove Armada, Mark Ronson-nal induló sor hetente újabb és újabb felkéréssel bővül.

Producerként 2006-ban mutatkozott be, a barátaival felépített San City High nevű kiadón keresztül, a Her című kislemezzel. Erre az első számra rögtön rámozdultak a kiadók, mégis egészen 2008-ig kellett várni a folytatásig, ami a Herve-vel közösen készített Rikkalicious-ban realizálódott. Első lemezét erre az évre ígéri zenekarával, ami szintén a Kissy Sell Out névvel létezik. Ami biztos, hogy végre újra előkerül az egy ideje már porosodásra kényszeríttet gitárja, valamint az énekes posztot is ő vállalta magára.

Hozzánk 2009. január 23-án a Merlinbe,  dj szettel érkezik, őt pedig Monkey6-es Svindler és a Kollektiva három dj-je kíséri, azaz TMX kever speciális mash-up szettet, valamint Fullstereo és Popbitch is a lemezjátszók mögé áll.

kissypress
kissypress
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.