Megint jön a Bartók Plusz

A Bartók Plusz Operafesztivál idén június 12-től június 21-ig várja az operarajongókat.

A tíz napon át tartó programsorozat kiemelkedő jelentőségű előadásai között kortárs operabemutatók, fesztiváldíjas operaprodukció, színháztörténeti jelentőségű Bartók-előadás, opera-bábjáték, Puccini operakülönlegesség, orgonakoncert, valamint a magyar Virtuózok egyedülálló koncertje szerepel.

Az Ezrek operája programban Giuseppe Verdi A trubadúr című zenedrámáját kínálja a közönségnek a rendezvény.

A kortárs ősbemutató Fekete Gyula Egy anya története című egyfelvonásos operája lesz. A tíz évvel ezelőtt született, színpadra még soha nem került darab Hans Christian Andersen műve alapján született "requiem-dráma". A darabot Zsótér Sándor állítja színpadra.

A technikai vívmányokat állítja a középpontba a Bartók Plusz másik ősbemutatója. Szerzője, Girolamo Deraco - a Bartók Plusz operaíró verseny 2012-es helyezettje - Francis Poulenc Az emberi hang című zenedrámájának ötlete alapján írta meg a Facebooking című művet.

A Bartók Plusz 2015-ben a világhírű zeneszerző, Bartók Béla két színpadi alkotását állítja színre. Különleges, színháztörténeti jelentőségű előadás A kékszakállú herceg vára, amely a darab 1918-as ősbemutatójának rekonstruált színpadképe alapján kerül színre.

A Bartók-est másik darabja, A fából faragott királyfi ezúttal bábjátékként kerül a közönség elé.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.