Meghalt Sobor Antal

Életének 77. esztendejében elhunyt Sobor Antal József Attila-díjas író; temetéséről később intézkednek - közölte a Magyar Írószövetség.

Az irodalmi életben a hatvanas években tűnt fel háborús témájú novelláival. Regényei közül Az utolsó nap 1970-ben, a Heten a hídon 1972-ben, a Füst a fák fölött 1976-ban, az Én, Virág Anna pedig 1988-ban jelent meg. Ő volt a Magyar Írószövetség Közép-Dunántúli Írócsoportjának vezetője. Nem csak szépirodalmi alkotásaival hívta fel a figyelmet, festményeiben is megörökítette a körülötte lévő világot - szerepel az Írószövetség közleményében.

Sobor Antal 1933-ban született Székesfehérváron. Az ELTÉ-n szerzett bölcsészdiplomát 1956-ban, majd hazatért Fehérvárra, és előbb általános iskolákban, később középiskolákban tanított. 1993-ban vonult nyugdíjba, mint a Vasvári Pál Gimnázium és Szakközépiskola tanára. Magyar nyelvet és irodalmat tanított, de ő volt a Vasvári Irka című diákújság tanárszerkesztője is. Pedagógusi munkásságát a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetésével ismerték el.

Szülővárosa, amely 2008-ban díszpolgárává választotta, saját halottjának tekinti - jelentette a székesfehérvári Vörösmarty Rádió.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.