Elhunyt Nagyházi Csaba

Életének hatvannyolcadik évében január 21-én elhunyt Nagyházi Csaba, a budapesti Nagyházi Galéria és Aukciósház alapítója, vezetője, a Magyar Műtárgy- és Régiségkereskedők Országos Szövetségének tiszteletbeli elnöke - erősítette meg az MTI értesülését a galéria.

Nagyházi Csaba 1944-ben született Debrecenben. 1962-ben érettségizett a Mechwart András Technikumban, majd egyetemi tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki szakán végezte, közben a Tokaji tévéállomáson technikusként dolgozott. 1978 és 1981 között szakmérnöki továbbképzésben vett részt, és a Magyar Posta Rádió és Tv Műszaki Igazgatóságán dolgozott mérnökként.

A hatvanas évek elejétől fogva kutatta és gyűjtötte a néprajzi emlékeket, majd 1984-től kezdett régiségkereskedéssel foglalkozni; a Nagyházi Galériát később aukciós házzá alakította.

Életének hatvannyolcadik évében január 21-én elhunyt Nagyházi Csaba
Bócsi Krisztián 2010.10.26. Digitális 2010. október 26. Nagyházi Galéria, Nagyházi Csaba tulajdonos. Fotó: Bócsi Krisztián

Nagyházi Csabát 1995-ben Az év műkereskedőjévé, két esztendővel később az akkor megalakuló Magyar Műtárgy és Régiségkereskedők Országos Szövetségének elnökévé választották.

Közreműködésével több külföldi és magyar mester műve került budapesti múzeumokba, közülük néhány állandó kiállításokon látható.
Nagyházi Csabát pénteken 9 órakor búcsúztatják a budapesti Farkasréti temetőben, majd 17 órakor megemlékező istentiszteletet tartanak a Budapesti Németajkú Református Egyházközség Hold utcai templomában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.