Meghalt Gary Moore

A világhirű gitárost 58 éves korában, spanyolországi pihenése közben érte a halál.

Vasárnap reggel a spanyolországi Costa del Solban holtan találták a világhírű gitárost, Gary Moore-t - jelentette be a zenész volt együttese, a Thin Lizzy a menedzsere. A halál oka egyelőre nem ismert, de sokan kizárják, hogy Moore "a rock áldozata" lett volna. Egészségesen élt. Még most sem hiszem el - adott hangot megdöbbenésének Eric Bell, akit 1974-ben éppen Moore váltott a Thin Lizzy gitárosi posztján. A Moore honlapján szereplő üzenet szerint "mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy Gary Moore szombat éjjel elhunyt spanyolországi vakációja alatt".

Az észak-írországi születésű zenész mindössze 16 éves volt, amikor elköltözött szülővárosából, Belfastból, hogy Dublinban találjon igénzeinek megfelelő zenekarra. 1974-ben aytán itt is lépett be abba a Thin Lizzy-be, amelynek énekese, Phil Lynott drogtúladagolásban halt meg tizenkét évvel később.

Moore virtuozitása nemigen tisztelte a műfaji határokat: a rockon és a blueson át a folkig számos előadó albumán hagyta ott könnyedén felismerhető kézjegyét. Melankolikus dalaival - The Loner, Still Got The Blues - több évtizedes szólókarrierje alatt is világsikert aratott. Húsz stúdióalbuma jelent meg, a legutóbbi Bad For You, Baby címmel 2008-ban; ennek koncertkörútján tavalyelőtt eljutott Budapestre is.

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.