Meghalt Baranyi Laura

Életének 45. évében rövid betegség után elhunyt Baranyi Laura újságíró, filmes csütörtökön - értesítette a Roma Sajtóközpont az MTI-t.

Baranyi Laura 1966. március 10-én született Salgótarjánban. A diplomás szociális munkás elsők között végezte el a budapesti Független Médiaközpont roma újságíró-gyakornoki programját, majd 1999 és 2000 között a Roma Sajtóközpont munkatársa volt. A médiaközpont két éve indított weboldalának, a sosinet.hu munkatársaként is tevékenykedett, de hosszabb ideig a RomNet munkatársa is volt.

Az ország első roma rádiójában, a 2001-es alapítása óta dolgozott, minden hétköznap reggel két társával vezette a Rádió C Élesztő című műsorát, de több önálló szórakoztató és közéleti műsort vezetett, szerkesztett az elmúlt egy évtizedben.

A roma rádió hangjaként ismertté vált riporter a filmkészítéssel is foglalkozott: 2004-ben díjat nyert a "Mint a méhecskék" című dokumentumfilmjével, és több más alkotása is kapott szakmai elismerést.

Baranyi Laura aktív érdekvédő és közéleti szerepvállalása mellett 2005 és 2007 között szociális munkásként dolgozott a Roma Polgárjogi Alapítványnál. Az igazi roma értelmiségiként számon tartott újságíró emlékére péntek este tartanak virrasztást a Rádió C-ben.

A roma rádió elhunyt kollégáját saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.