Meghalt Garry Marshall, a Pretty Woman rendezője

A 81 éves rendező tüdőgyulladásának szövődményei miatt vesztette életét. Az üzletember és a prostituált tündérmeséjén kívül Marshall nevéhez fűződik még többek között számos '70-es évekbeli sikeres sitcom és az Anne Hathaway főszereplésével készült Neveletlen hercegnő is. 

Eredeti nevén Garry Kent Maschiarelli 1934. november 13-án született Bronxban. Újságírást tanult, majd komikusoknak írt vicceket, és színészkedett is. A színpadon is megfordult, feltűnt a Vészhelyzetben és az 1964-es James Bond-filmben, a Goldfingerben, valamint a That Girl című sorozatban is. A Robin Williams főszereplésével készülő Egy úr az űrből című sorozatban társszerzőként dolgozott.

Marshall 1976-ban a That Girl  című sorozat forgatásán
Fotó / Wikipedia

Legutóbbi munkáját, az Anyák napját idén áprilisban mutatták be. A film egyik főszereplője Julia Roberts, aki Marshall talán egyik leghíresebb filmjében, a Pretty Womannel robbant be igazán. Az 1990-ben bemutatott vígjáték volt Marshall első nagy mozisikere is. Az alábbiakban a film egy igencsak old school előzetese meg is tekinthető.

 
A film világszerte 463 millió dollárt kaszált, Golden Globe-ra jelölték a legjobb vígjáték/musical kategóriában, és Robertsnek is hozott egy Oscar-jelölést. Franciaországban is felfigyeltek rá, César-díjra jelölték, ami az ország legrangosabb filmművészeti elismerése 1976 óta. 

Marshallt az egész sztárvilág gyászolja, Ashton Kutchertől és Lea Michele-től (akikkel a Szilveszter éjjel című filmen dolgozott együtt) Seth Myersen át Tony Danzáig sokan Twitteren emlékeznek a rendezőre. November 13-án, Marshall születésnapján megemlékezést terveznek, a hozzátartozók azt kérik, aki segíteni szeretne, különböző segélyszervezeteknek adakozzon - írja a Variety.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.