Megérkezett a függetlenek elmaradt pénze

Május 14-én végre megérkezett a bankszámlákra a független színház- és tánctársulatok elmaradt tavalyi pályázati pénze.

Május 14-én végre megérkezett a bankszámlákra a független színház- és tánctársulatok elmaradt tavalyi pályázati pénze. Tavaly teljesen kiszámíthatatlanná vált a struktúrán kívüliek élete, hiszen év végén kapták meg a 2012-es pályázati támogatásokat úgy, hogy időközben az elnyert összegek egyharmadát zárolták. Nem sokkal karácsony előtt derült ki, mégis kifizetik nekik a teljes, 2012-re megítélt működési támogatást, azt a részt is, amelyet korábban zároltak.

Arról hónapokon át nem érkezett hír, pontosan mikor utalják ezt az összeget, március végi határidőről szóltak a szerződések. Mindeközben már kiírták az idei pályázatot is, és eredményt is hirdettek nemrég. Még egy csavar a történetben, ezt az egyharmadot 2012-es teljesítéssel kell majd elszámolniuk az együtteseknek (a kifizetés csúszhatott az átutalást követő hetekbe).

Az persze kérdés, az idei támogatást mikor kapják meg a független színház- és táncművészeti társulatok, és a nemrég meghirdetett Varga-csomag alapján mennyit zárolnak ezekből az összegekből.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.