Megelevenedik a meztelen Maja

Peter Greenaway világa inspirálta a huszonkét éves Kemény Esztert, akinek barokk kastélyban forgatott vizsgafilmje, a Parafrázis március közepére elkészülhet, ha közösségi finanszírozásban összejön a mozi 700 eurós költsége.

Híres festmények, Goya, Leonardo da Vinci, Vermeer és Schiele művei elevenednek meg Kemény Eszter januárban forgatott vizsgafilmjében, amely azt kutatja, mit gondol egy középkorú férfi a női lélekről. A labirintusszerű barokk kastélyban bolyongva olyan világhírű – nőkről szóló – festmények elevenednek meg előtte, mint például a Hölgy hermelinnel, a Leány gyöngy fülbevalóval, Maja vagy az Ülő nő felhúzott bal lábbal.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Nemcsak a film színészei, Sárközi-Nagy Ilona és Hajduk Károly vállalta, hogy ingyen dolgozik a forgatáson, hanem az egész stáb. A technikai eszközök bérlése és az utaztatás azonban tetemes költséget ró az alkotókra. Keményék ezért úgy döntöttek, nem pályáznak, várnak és könyörögnek, hanem közösségi alapú finanszírozásból (https://www.indiegogo.com/projects/peter-greenaway-paraphrase) próbálják törleszteni a kiadásokat. Teasert és angol nyelvű promóciós videót gyártottak hozzá, twitter és facebook-oldalt visznek, s folyamatosan tudósítanak arról, hol is tartanak a gyűjtéssel. A 700 euróból már több mint 500 összejött, és bíznak abban, hogy a maradék egy hónapban meglesz a fennmaradó 200 is.

Az adományozóknak a köszöneten túl posztert, dvd-t ígérnek, és feltüntetik a nevüket nemcsak a film végén, hanem az internetes moziadatbázisban, az IMDB-n is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.