Még többen néznek tévét

A Viasat3 ma tartott tájékoztatót a cégcsoport negyedéves eredményeiről. A számokat titkolták, de annyit meg lehetett tudni, az idei első három hónapban 0,9 százalékkal többen néztek televíziót, mint tavaly.

Mai sajtótájékoztatóján a Viasat3 nem közölt konkrét adatokat a cégcsoport első negyedéves eredményeiről. Kocsis Attila vezérigazgató annyit mondott, hogy a társaság bevétele hat százalékkal nőtt tavalyhoz képest. Ami különben nem meglepő, hiszen a céghez tartozó TV6 éppen egy éve kezdte meg működését. Elégedettek is az új csatornával, amely a 18-38 éves férfiak közül egy százaléknál is több nézőt vonz. Nyereséget még nem produkál, de várhatóan az év végére már nullszaldós lesz.

A bevételnövekedés jó eredmény annak fényében, hogy a televíziózásban a hirdetési bevételek visszaesését lehet tapasztalni annak ellenére, hogy az össznézettség 0,9 százalékkal nőtt az első negyedévben. Az utóbbi években rendre egyre kevesebben ültek le a képernyő elé, azt, hogy most megfordulni látszik a trend, a szakember a gazdasági válsággal hozza összefüggésbe. Az emberek ritkábban mozdulnak ki, ergo többet tévéznek.

A Viasat3-nak az év elején voltak vitái kisebb kábelszolgáltatókkal. - Végül nem tudtunk megegyezni velük, hogy valamelyik csomagjukba helyezzék el a csatornánkat - mondta a vezérigazgató. - De olyan kis cégekről van szó, hogy nem látszik meg a nézettségünkön - tette hozzá. Egyelőre az UPC-vel sem tudtak megállapodni a TV6 szerepeltetéséről a szolgáltató kábelkínálatában.

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.