Még egy bőr Jacksonról - 144 millió dollárt már hozott

Meghaladta a százmillió dollárt a This Is It című Michael Jackson-film nemzetközi bevétele.

A produkciót jegyző Sony filmstúdió közlése szerint az amerikai és kanadai jegyeladásokat is beleszámítva a júniusban elhunyt popsztár utolsó koncertpróbáiból összevágott film eddig  összesen 144 millió dollárt (durván 26 milliárd forintot) hozott a  konyhára.

A 111 perces alkotást október 28-án mutatták be. A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel az Egyesült Államokban és Kanadában decemberig kiterjesztették a film forgalmazását, holott eredetileg csak két hétre tervezték a vetítést. A Sony a meghosszabbítást  tervezi az Amerikán kívüli piacokon is: országonként tárgyalják, hogy egytől három hétig terjedően mennyivel terjesztik ki a vetítés  idejét.

Észak-Amerikát leszámítva a Jackson-film Japánban örvendett a legnagyobb népszerűségnek 18,2 millió dolláros bevétellel.  Nagy-Britanniában, ahol az 50 előadásból álló This Is It turnét szervezték az énekesnek halála előtt, 11,1 millió dollárnak  megfelelő összegért vásároltak jegyet a rajongók, Németországban 8,9 milliót költöttek a belépőkre.

A Sony 60 millió dollárt (11 milliárd forintot) fizetett ki a brit koncertszervező cégnek azért a próbákról készült százórányi  felvételért, amelyből a kétórányi filmet összevágta Kenny Ortega, Jackson koncertjeinek rendezője.

A 2009-es londoni koncert színpadi próbáján
Los Angeles, 2009. június 30. 2009. május 6-án készített kép, amelyen Michael JACKSON amerikai popénekes (k) próbál londoni koncertjére készülve Kenny ORTEGA rendezővel (b) és táncosokkal Los Angelesben. Michael Jackson 2009. június 25-én, 50 éves korában elhunyt. (MTI/AP)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.