Még a szentek is fesztiváloznak

Megnyílt a nyolcadik Ars Sacra Fesztivál a Nemzeti Múzeumban. Az eseményre írt szövegében Lackfi János költő úgy fogalmazott, hogy az ARS Sacra olyan esemény, amelyen még a szentek is fesztiváloznak. A szakrális művészetet bemutató fesztivál a fővárosban, vidéken és a határon túl is összesen 410 ingyenes programot kínál szeptember 19. és 28. között.

A nyitónapon, pénteken Snétberger Ferenc lépett fel, a FUGÁ-ban az immár hagyományossá vált „Szakrális Építész-Belsőépítész konferenciát rendezik meg, szakrális kortárs zenei estek is szerepelnek a programkínálatban, Sebestyén Aba marosvásárhelyi színész pedig Bolyai János életéről szóló monodrámáját adja elő.

A bő egyhetes programsorozat záróeseménye Bogányi Gergely zongorakoncertje lesz az Iparművészeti Múzeumban. „Fontos, hogy a szakrális művészet nem egyenlő a vallásos művészettel. Minden, ami magas színvonalú, ami emelkedett, ami a szépet, a jót és az igazat közvetíti, az mind szakrális, mert Isten tulajdonságaiból mutat meg valamit" – nyilatkozta az ARS Sacra Alapítványt vezető Dragonits Márta a Magyar Kurírnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.