Médiahatóság: terjeszkedik a Bűvösvölgy

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság három megyénként létesít egy-egy média- és hírközlési intézményt diákoknak. 

Vidéken is nyit a budapesti Bűvösvölgyhöz hasonló, médiatudatosságra, médiaértésre nevelő központokat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), az első ilyen Debrecenben lesz – jelentette be Karas Monika, az NMHH elnöke csütörtökön Budapesten egy háttérbeszélgetésen.

A debreceni után várhatóan Pécsen nyílik a következő ilyen intézmény, és a tervek szerint három megyénként létesül majd egy-egy központ. A vidéki intézmények a budapestihez hasonló tematikával rendelkeznek majd, valamint újdonságként hírközlési ismeretekkel is találkozhatnak majd a diákok – fejtette ki. Hozzátette: remélik, hogy az itt tanultak a gyerekek tudatos médiahasználatának az alapja lesz majd.

Karas Monika elmondta, hogy a Budapesten másfél éve megnyílt Bűvösvölgy rendkívül népszerű mind a diákok, mind a pedagógusok körében. Másfél év alatt 8200 gyerek járt itt, közülük 2000 hátrányos helyzetű, és az ország 100 településéről fogadták a diákokat. Az intézmény népszerűségét mutatja, hogy a legutóbbi előjegyzés során másfél óra alatt elfogytak a lefoglalható időpontok – emelte ki Karas Monika.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.