Massimo és Francesca ma este

Massimo Lambertini és Francesca Micarelli ingyenes hangversenyét rendezik ma este az Olasz Kultúrintézetben. A koncerten Rossini, Liszt, Donizetti, Verdi, Wagner, Gounod, Mascagni, Strauss művei csendülnek fel.

Massimo Lambertini (zongora) és Francesca Micarelli (szopránénekes) hangversenye 18. 30-kor kezdődik a Bródy Sándor utcai palotában. Amit a fellépőkről tudni érdemes: Massimo Lambertinit 1999-ben a rigai Latvian Philarmonic Chamber Orchestra zenei igazgatójává választották, és 2003-tól az osztrák Alpen Adria Kammerphilharmonie zenei igazgatójának nevezték ki. A Luigi Cherubini Ifjúsági Szimfonikus Zenekar felkészítő mestere és társigazgatója Riccardo Muti mellett. 2002 óta hivatalos vendégigazgató a finn Mikkeli City Orchestránál.

Francesca Micarelli 1979-ben Rómában született. Hegedűtanulmányait 2002-ben, ének tanulmányait 2003-ban fejezte be a milánói Verdi Konzervatóriumban Annamaria Ferrante professzor vezetésével, kitűnő eredménnyel és dicsérettel. A Scala Accademia di perfezionamento képzésén szakosított diplomát szerzett miközben a milánói Scala néhány produkciójában is szerepelt. A trentói Teatro Sociale Claudio Vadagnini: Conturina operájában debütált. A ”Debut Meran” ifjú tehetségek nemzetközi verseny nyertese, különböző szerepekben lépett fel Olaszországban, Németországban és Görögországban, közöttük Micaela a Carmenben, Susanna a Figaro házasságában, és Marcellina  a Fidelióban. Sokoldalú lírai szopránként nagyon széles a repertoárja:Mozart, Rossini, Donizetti, Bellini, Verdi, Puccini, de Gounod, Massenet, Bizet, Beethoven, Flotow, Strauss és Humperdinck műveket is tolmácsol.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.