Másodévesek a Nemzeti színpadán

János vitéz hozhatja el a nagy lehetőséget a kaposvári diákoknak. Budapesti, debreceni színházakban is lehetőséghez juthatnak a Kaposvári Egyetem művészeti karának hallgatói.

Együttműködési megállapodást ír alá csütörtökön a Nemzeti Színház, a Debreceni Csokonai Színház és a Kaposvári Egyetem. Ezzel a kaposvári egyetem művészeti karának hallgatói – látványtervezők, mozgóképszakos és színészhallgatók – a tanulmányaik mellett gyakorlatban is kipróbálhatják tudásukat, képességeiket – derült ki a Nemzeti Színház sajtóanyagából. Az együttműködés első lépcsője a készülő János vitéz előadás, amelyben másodéves kaposvári színészhallgatók szerepelnek. Az előadás plakátterveit a művészeti kar vizuális intézetének hallgatóinak munkáiból választották ki a Nemzeti Színház vezetői.

A különböző produkciók kapcsán további fiatalokat is foglalkoztatna a teátrum, s hosszú távú művészi és szakmai kapcsolatot ápolna az egyetemmel, amelynek művészeti rektorhelyettese történetesen a Nemzeti direktora, Vidnyánszky Attila. A kaposvári hallgatók a debreceni Csokonai Színház munkájába is bekapcsolódhatnak, jelenleg négy diák tölti ott a gyakorlati idejét. Több produkcióban is részt vesznek, például a Novemberi éjben és az Antigonéban. A debreceni színház művészeti vezetője, Gemza Péter pedig tanít a kaposvári művészeti karon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.