Márta István megy, de marad

Távozik a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. éléről Márta István. A felröppent hírekkel ellentétben nem mondtak fel neki, hanem ő kérte nyugdíjazását.

Utódja Vincze Balázs lesz, a Pécsi Balett igazgatója, Márta pedig szeptember elsejétől Páva Zsolt polgármester kulturális stratégiai főtanácsadója.

– Hatvanhárom éves vagyok, ezért kértem nyugdíjazásomat – mondta el lapunknak Márta István, aki 2012 óta vezette a Zsolnay Örökségkezelő Nkft.-t. Leendő megbízatásáról pedig annyit közölt lapunkkal: Páva Zsolt kulturális stratégiai főtanácsadójaként a megbízása arra szól, hogy a város teljes kulturális és kulturális turizmus feladatait előkészítse, egyeztesse, a képviseleti és a javaslattételi feladatokat ellássa. A munkája érintheti a Pécsi Országos Színházi Találkozót is, amelynek egy évig, 2011-benművészeti tanácsadója volt. Márta István elmondta: a város 51 százalékos tulajdonosa a fesztivált működtető cégnek, így stratégiai tanácsokat ad majd a többségi tulajdonosnak, hogyan működtethető tovább az egyre viharosabb állapotban lévő POSZT.

Márta Istvántól azt is megkérdeztük, milyen szerepe lesz a Művészetek Völgyében. A tulajdonosi szerkezet három éve átalakult, mondta, a fesztivált a Művészetek Völgye Nonprofit Kft. szervezi, amelynek ötvenszázalékos tulajdonosa az eddigi szervező Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet, amelynek elnöke, a másik fele pedig a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítványé. A művészeti vezetésben is fiatalítottak. Bár továbbra is ő a fesztiváligazgató, aktívan nem vett részt az előkészítésben, a fesztiválon pedig egy külön, Törzs-KávéHáz a 25. évhez elnevezésű udvart fog vezetni. Az új program- és kommunikációs vezető Oszkó-Jakab Natália.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.