Marlene Dietrich a Katonában

Négy alkalommal újra látható lesz szeptemberben a Londonban élő és dolgozó Magyar Éva Marlene című darabja a Katona József Színházban.

A Magyar által írt zenés, táncos történet a huszas évektől és Marlene Dietrich figurájától indulva jut el napjainkig és egy másik nő személyéhez. A darab szerzőjének saját tapasztalatait is beépítve beszél az emigráns-életről, ahogy Magyar mondja, „végre hangot ad a bevándorlóknak is abban a vitában, amely évek óta lázban tartja a brit társadalmat, de amelyben épp a mi hangunkat alig hallani".

A Soho Theatre is szeretné műsorra venni a darabot, ehhez azonban az kell, hogy az előadások költségeit a produkció képes legyen állni. Erre a célra szerveznek netes kampányt az alkotók: „bárki, akár már öt fonttal is támogathatja a produkciót. Azt szeretnénk, ha minél több producere lenne az előadásnak".

Az előadásokra szeptember 5-én és 6-án este fél 8-kor, továbbá 7-én délután 4-kor és este fél nyolckor kerül sor, az utolsó angolul tekinthető meg. Az esti előadások utánra közönségtalálkozót is szervez a Katona.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.