Markó Iván több támogatása is rejtély

Köztudott – és egy hete a Népszava is beszámolt róla –, hogy Markó Iván cége, a Táncvilág Kft. a rendkívüli tartalék terhére 2012-ben kifizetett 130 milliós támogatásának jelentős részét, 57,7 millió forintot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott elszámolás szerint „egyéb szolgáltatások vásárlására" költötte; az „egyébről" viszont semmi továbbit nem lehetett megtudni.

A tekintélyes mennyiségű pénzből mindössze 21 előadás született, köztük iskolai osztályoknak tartott „beavató színházi produkciók".

A cég ezt megelőzően is kapott egy kisebb, 25 milliós összeget ugyancsak a rendkívüli tartalékkeretből, lapunk ennek a sorsáról érdeklődött és meglepően hasonló választ kapott: ebből a pénzből mindössze négy előadást játszottak, ezeket összesen 1288-an látták. Ezúttal is az „egyéb szolgáltatások vásárlása" vitte el a teljes támogatási összeg több mint felét, 12 millió 658 ezer forintot.

A pénzből az akkor már kész produkciót, a Mózes avagy a Tízparancsolat című darabot játszották, amely egyébként a 130 milliós támogatás elszámolásában is szerepel.

A Táncvilág Kft. a számára összesen kiutalt 155 millió forintból több mint 70 milliót költött „egyéb szolgáltatásokra". A minisztérium szerint „a támogatás felhasználása a szerződés mellékletét képező költségtervnek megfelelően történt, eltérésre egyik jogcímnél sem került sor".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.