Marc Ribot a Trafóban

Marc Ribot, aki játszott többek között Elvis Costello, Robert Plant, Tom Waits vagy Norah Jones oldalán, ezúttal Budapesten koncertezik: Ceramic Dog nevű formációjának szombat este a Trafóban Bálint Eszter lesz a vendége.

Ribot egyszerre gitáros, énekes, zeneszerző (több filmzenét írt), és a neves sztárok mellett szerzett tapasztalatokat mostanában saját formációjában kamatoztatja, amely a pop, a punk, a zaj és az improvizatív zene eklektikus keverékét játssza. Az együttes tavaly jelentette meg első lemezét, a Party Intellectualst.

A zenekar vendégeként fellépő Bálint Eszter kisgyermekkorában került ki New Yorkba, szüleivel, a később Squat Színház néven ismertté vált független, avantgard társulat tagjaival. Tizenöt éves korában, a színház egy előadásán fedezte fel Jim Jarmusch filmrendező, akinek Florida, a paradicsom című filmjében néhány évvel később főszerepet kapott. Később további hat filmben szerepelt színésznőként, éjszakánként DJ-ként dolgozott. Mára inkább a zenével foglalkozik (énekel, gitározik, hegedül és elektronikus hangszereken játszik), eddig két lemeze jelent meg.

 

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.