Már lehet jelentkezni a 2015-ös velencei biennáléra

A magyar nemzeti biztos nyílt pályázatot írt ki az 56. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennále magyar pavilonjában rendezendő kiállítás kurátori megbízatására. Az 1895 óta rendszeresen megrendezett biennále a mindenkori kortárs képzőművészet egyik legjelentősebb nemzetközi seregszemléje.

A 2015. május 9. – november 22. közötti eseményen az a kiállítás képviseli Magyarországot, amelynek koncepcióját a benyújtott pályaművek közül a szakmai zsűri a legjobbnak ítéli.

A pályázat kiírója: Balatoni Monika, a Velencei Biennále nemzeti biztosa, a pályázat lebonyolítója: Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. Beadási határidő: 2014. december 12. (A Velencei Biennále Magyar Igazgatóság december 4-én a MANK székhelyén
lehetőséget ad a pályázóknak, hogy tisztázzák a pályázattal kapcsolatos kérdéseiket.)

A pályaművek beadási határidejét követő 10 munkanapon belül a zsűri előtt zártkörű prezentáció várható a MANK székhelyén. Erre a zsűri kizárólag azokat hívja be, akiknek a pályaművét gazdasági-logisztikai szempontból megvalósíthatónak tartja, szakmai szempontból pedig nemzetközi viszonylatban is relevánsnak ítéli meg.

A döntéshozatal várható időpontja: 2015. január 7.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.