Már csak egy Bacardi hiányzik a leglazább magyar szurikáta mancsából

Egy fénykép, amelyen két szurikáta látható, egyébként nem a tőlük megszokott kíváncsi figyelő pozícióban. Egyikük nyugodtan szemlélődik, a másik kényelmesen hanyatt dőlve ücsörög a területen, akárha egy tengerparton ejtőzne, épp csak egy napernyő hiányzik a feje fölül, egy napszemüveg a homlokáról és egy jéghideg Bacardi koktél a mancsából.


Földi Imre / Népszabadság

A kép a budapesti állatkertben készült, és elég szemléletesen mutatja, hogy az éppen 150. születésnapját ünneplő intézmény a mostanában ott éldegélő 870-féle állat számára nem egy Alcatraz, hanem a lehetőségekhez képest szabad és kényelmes élőhely. Ráadásul az állatkert mostanában épp terjeszkedik, rövidesen Meseparkot és Pannon Parkot kínál, noha a látogató már most is olyan élményzuhatagot kap a nyakába, amelynek befogadásához napokra volna szüksége.

Az intézmény sok vihart megért, az 1896-os millenniumi ünnepségek után lényegében csődbe ment, a háború után romokban hevert, és a több ezer állatból csupán tizenöt élte túl a főváros ostromát, volt aztán olyan időszaka, amikor a tudományos munka egy árnyalattal fontosabb volt, mint az ott élők kényelme.

De mára állati jó hely lett, erről bárkit meggyőzhet ez a fénykép. 

150 éve laknak náluk állatok

A világon elsők közt alapított budapesti állatkertet ma is a legjobbak között tartják számon. Borbély Zsuzsa írása: >>>

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.