Budapesti galéria Európa legjobbjai között

Makláry Kálmán budapesti galériáját, a Kálmán Makláry Fine Arts-ot Európa 55 legjobb galériája közé sorolta az Artnet című nemzetközi művészeti portál.
A galériatulajdonos ez alkalomból nyilatkozott a Magyar Hírlapnak, ahol elmondja, hogy a listába kerülés egy folyamat része: 2010-ben már meghívták a párizsi Biennale des Antiquaires huszonötödik éves jubileumi kiállítására a világ húsz legjobbnak tartott fiatal galériája közé, majd 2012-ben a Maastricht Tefaf válogatta be a meghívottak szűk körébe, melynek tagjaként találkozhatott a világ gyűjtőinek elitjével.

Makláry elsősorban a háború után Franciaországba emigrált magyar festők képviseletével foglalkozik. Ő képviseli itthon például a jelenleg legmagasabb áron aukcionált magyar származású festőművészt, Hantai Simont valamint Reigl Judit szintén magasra értékelt munkáit.

Mindkettejük hazai és nemzetközi megismertetésében oroszlánrészt vállalt, a két művész budapesti kiállítására művek sorát kölcsönözte gyűjteményéből. Hantai 2013-as, Pompidou-beli kiállítására saját kiadású kötetet jelentetett meg, Reigl esetében pedig elérte, hogy a New York-i Guggenheim Múzeum 2012-ben beválogassa művét az európai és amerikai absztraktot összehasonlító Art of Another Kind című kiállításába, sőt a múzeum vásárolt is Reigl műveiből.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.