Május elsején néhány órára virágba borul az 56-osok tere

A Kézenfogva Alapítvány május 1-jén, immár hatodik alkalommal rendezi meg Családi Napját az 56-osok terén azért, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékos emberek ügyére, akik ép emberekkel együtt rakják ki, közel 100 négyzetméter alapterületen a Fogadd el program emblémáját, a hatszirmú virágot.

Ebben az évben a megszokott és várt programok mellett, örökzöld cserepes virágokból fogyatékos és ép emberek együtt rakják ki, közel 100 négyzetméter alapterületen a Fogadd el program emblémáját, a hatszirmú virágot. Az Alapítvány szándéka megmutatni a világnak, az értelmi sérült emberek világa is színes, az ő álmaik és vágyaik is olyanok, mint bármelyik ép embertársunké.

Fogadd el alapítvány sajtótájékoztatója
Kézenfogva Alapítvány, "Fogadd el alapítvány sajtótájékoztatója"

A Családi Napon a látogatókat gazdag program várja. Lesz kézműves foglalkozás fogyatékos emberek segítségével, kirakodóvásár munkáikból, játékos akadályverseny nyereményekért, Fogadd el Kávézó, ahol ép és sérült emberek együtt szolgálják ki a vendégeket. Az OTP Esély játékban bárki próbára teheti tudását, hogy mennyire ismeri az értelmi sérült emberek világát. Az elfogadás kamionjában speciális számítógépes játékok segítenek megértetni, milyen a fogyatékos emberek élete.

A színpadi produkciók is az együtt cselekvés jegyében készültek. Több számban közösen lépnek fel értelmi fogyatékos és ép emberek. A programban szerepel például a Nemadomfel Együttes, Él Bennem Csoport, a Roll Dance Budapest, a Salsa Picante és a Tordasi Szivárvány együttes. Fellép az Animal Cannibals, Hevesi Imre, a Kormorán Memory Band és Judy. A napot a Pa-Dö-Dő fellépése zárja, akik itt először éneklik el azt a dalt, amit az Alapítvány felkérésére írtak az elfogadásról, és amelynek zeneszerzője Szűcs Norbert.

A Kézenfogva Alapítvány Családi Napja egy országos rendezvénysorozat első állomása, a nyár folyamán további kilenc helyszínre látogat el az elfogadás kamionja. 

Az idei programok újdonsága Béres Melinda Fogadjelmese című, kiskamaszoknak szóló meseblogja, amely az egymásra szánt idő, az egymásra figyelés fontosságáról, és az értő segítség értékéről szól. A mese végigköveti a rendezvénysorozatot, és szeptember végén zárul. Az alapítvány reméli, hogy a bloghoz sokan hozzászólnak majd, és alakítják ezzel a történet alakulását. 

A közvélemény-formáló programsorozat nem jöhetne létre azon támogatók nélkül, akik évről-évre segítik az Alapítvány törekvéseit. Példaértékű támogatói együttműködés alakult ki az évek során az ország legnagyobb pénzintézetével, amelynek segítsége idén is elengedhetetlen a Családi Nap megrendezésében és a kamion útra indításában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.