Majdnem telt házas Zeneakadémia

Kihirdette a 2015/2016-os évad koncertműsorát a Zeneakadémia.

Az idén 140 esztendős intézmény ünnepi évadában több ünnepi programot tervez, az egyik ezek közül a legendás koncerteket „reprodukáló” koncertsorozat. Ilyen lesz például a Zeneakadémia Zenekarának 1909-es első hangversenye vagy Bartók Béla és Pásztory Ditta 1940-es búcsúkoncertje. E nevezetes előadásokat napjaink remek muzsikusai idézik meg.

Katia és Marielle Labeque
Katia és Marielle Labeque

Szintén a jubileum jegyében indul A tegnap Zeneakadémiája című előadás-sorozat, amelyben Batta András és Kovács Sándor eleveníti fel az alma mater fordulatos történetét. A világ legfoglalkoztatottabb hegedűművészének rangsorolt Baráti Kristóf Bach valamennyi hegedűre írt szólószonátáját végigjátssza majd, de hallhatók lesznek az intézmény karrierirodája által menedzselt fiatalok – mások mellett Gyöngyösi Ivett zongora- és Kokas Dóra csellóművész – is.

Külföldi sztárokból sem lesz hiány:érkezik Maria Joao Pires, Mischa Maisky, Pinchas Steinberg, Gyenisz Macujev, Isabelle Faust, valamint Katia és Marielle Labeque zongoraduója. A nemrég Europa Nostra díjban részesült Zeneakadémia az újranyitását követő első teljes naptári évben 80 százalék körüli látogatottságot produkált. Az intézmény 2015-ben átlagosan napi három programmal várja az érdeklődőket. Jó hír, hogy a szóló jegyekhez képest 20 százalékkal olcsóbb bérletekhez június 10-ig még 15 százalékkal olcsóbban lehet hozzájutni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.