Mahler-napok Fischer Ivánékkal

Mahler IV. szimfóniáját, Egy vándorlegény dalai című ciklusát, valamint Richard Strauss Négy utolsó énekét hallhatják a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) előadásában az október 3. és 5. között megrendezendő Mahler-napokra látogatók.

A Művészetek Palotájában adandó három hangversenyt - október 3-án és 4-én este, 5-én délután - a Richard Strauss életművét záró, 1948-ban komponált zenekari kíséretes dalciklus, a Négy utolsó ének nyitja, majd Mahler önéletrajzi ihletésű Egy vándorlegény dalai című ciklusa után az 1900-ban befejezett IV. szimfónia zárja a mindhárom koncerten azonos programot.

A Fischer Iván által vezényelt zenekar vendégei Miah Persson svéd szoprán és Tassis Christoyannis görög bariton lesznek.

A Mahler Ünnep tradícióját folytató Mahler-napok kísérőprogramjaként Norman Lebrecht brit zenekritikus ad elő a komponista munkásságáról október 5-én kora délután a Művészetek Palotája előadótermében, az előcsarnokban pedig egy Mahler-kiállítással várják az érdeklődőket, amelynek középpontjában a zeneszerző bécsi évei állnak.

A Budapesti Fesztiválzenekar idén nyáron két rangos nemzetközi díjat is nyert Mahler V. szimfóniájának lemezfelvételéért - írja az MTI híre nyomán a havasok.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.