Magyarország Fesztivált rendez tavasszal a bécsi Burgtheater

Folytatja a magyarországi színházak helyzetével kapcsolatos kezdeményezését a bécsi Burgtheater, amely márciusban "Magyarország Fesztivált" rendez Bécsben - jelentette az APA osztrák hírügynökség egy szombati közleményre hivatkozva.

A független színházak mellett számítanak a Nemzeti Színház egy vendégjátékára is Vidnyánszky Attila rendezésében a rendezvényen, amelynek pontos időpontját még tűzték ki.

A Matthias Hartmann Burgtheater-igazgató és Andreas Erdmann dramaturg által életre hívott fesztivál keretében vitarendezvényt is tartanak "a művészi folyamatok politikai befolyásolásáról".

A szervezők közleménye szerint a fesztiválra meghívták Bodó Viktort és a Szputnyik Hajózási Társaságot, Pintér Bélát és Társulatát, Horváth Csabát és a Forte Társulatot, valamint a Krétakör színházat, a magyarországi független színjátszás "zászlóshajóját", de a résztvevők végleges névsorát csak később teszik közzé.

A Burgtheater szeptemberben a magyar kultúrpolitikát bírálva elutasította a Nemzeti Színház meghívását a budapesti teátrum első nemzetközi színházi fesztiváljára, 2014 tavaszára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.