Magyar Rómeó, román Júlia

Speciális előadás a Nagymező utcában: a Montague családot a budapesti művészek, magyar nyelven, a Capulet családot a bukarestiek, román nyelven alakítják október 21-én és 22-én.

A Rómeó és Júlia című musical a Budapesti Operettszínház egyik legnagyobb sikere, öt éve. A produkció népszerűsége az országhatáron túlra is elért, így áprilisban Kerényi Miklós Gábor rendezését, replika változatban, magyar kreatív team állította színpadra, Bukarest Nemzeti Operettszínházában.

A két teátrum koprodukciójában megvalósult bukaresti előadást, a román kritika elsöprő lelkesedéssel fogadta.
Most a Külhoni Magyarok Kulturális Fesztiválja, a „Biennálé" lehetővé tette, hogy a Budapesti Operettszínház két napra vendégül lássa a román kollégák egy részét. Így október 21-én és 22-én speciális előadást láthatnak a Nagymező utcában; ugyanis a Montague családot a budapesti művészek, magyar nyelven, a Capulet családot a bukarestiek, román nyelven adják majd elő.

A két este szereposztása: Rómeó: Dolhai Attila, Júlia: Simona Nea, Tybalt: Fazakas Ernő, Escalus, Verona hercege: Imre Sebastian, Capulet: Orest Pislariu, Capuletné: Georgina Mototolea, Montaguené: Csengeri Ottília, Dada: Claudia Hanghiuc, Lőrinc barát: Demeter András, Mercutio: Bereczki Zoltán, Benvolio: Kerényi Miklós Máté, Paris: Homonnay Zsolt

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.