Magyar könyvek Mátyás kolozsvári szülőháza előtt

Június elején Kolozsváron a könyvkiadók sátraikat a Mátyás király szülőháza előtti téren állítják majd fel, ugyanis ez "jól belakható", míg a 70 évvel ezelőtti rendezvénynek helyet adó Főtéren elvesznének a kiállítók - írja a Krónika. A térnek "megfelelő hangulatú és stílusú" zenekarok is fellépnek majd a könyvünnepen, lesz jazz, régizene, operett és opera, valamint könnyűzenei koncert és néptánc előadás is.

A rendezvényen zömében erdélyi kiadók vesznek részt, és a határon túli könyvek forgalmazásával foglalkozó magyarországi Xantus Könyvkereskedés jóvoltából például felvidéki és vajdasági magyar könyveket is lehet majd vásárolni.

A könyvhetet Csoóri Sándor költő, író köszönti, akivel a Kolozsvár Társaság székhelyén közönségtalálkozót is szerveznek a nyitónapon, csütörtökön. Az erdélyi "helybéli szakma" részéről Dávid Gyula irodalomtörténész, a Polis Kiadó vezetője nyitja meg a rendezvényt.

A Kolozsvár Társaságon kívül a Sapientia egyetemnek otthont adó Bocskay-ház Óváry Termében, illetve a Klausen kávéházban is lesznek rendezvények, illetve koncertek, a Bulgakov kávéház pedig a fiatal alkotók felolvasásának ad helyet. Akik ellátogatnak a könyvhétre, könyvek felajánlásával támogathatják a szórványban működő magyar iskolákat is.

A könyvünnep részletes programját és a kiadók listáját a  itt  érhetik el az érdeklődők.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.