Magyar KLASSZisok a Trafóban

Tíz magyar ifjú muzsikustehetség zenél április 27-én, kedden este hét órakor a budapesti Trafóban, a KLASSZ Tehetségek Gála keretein belül. A KLASSZ célja olyan fiatal magyar zenészek támogatása, akik a nemzetközi élvonalban is megállják a helyüket.

Hegedű-, cselló-, és zongoramuzsika hallatszani ki jövő kedden a Trafóból, ugyanis Magyarország „KLASSZ Tehetségei", a tíz legígéretesebb, friss diplomás komolyzenész mutatkozik be a hazai közönség előtt. Egyebek mellett Csajkovszkij, Mozart, Pártos Ödön és Schumann műveit adják elő, közreműködik a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Borbély László zongoraművész.

Először Győri Noémi fuvolistát, a tavalyi díjazottak egyikét hallhatjuk, majd az idei támogatottak következnek: Fülei Balázs zongoraművész, számos nemzetközi verseny győztese, de fellép a Bordeaux-i Nemzetközi Quartet Verseny különdíjasa, a Nádor Vonósnégyes is. Az est folyamán Mali Emese és Rohmann Ditta kettősét is hallgathatjuk, ők Fauré 2. cselló-zongora szonátáját játsszák.

A koncerten élvezhetjük még Seleljo Erzsébet szaxofonista és Szabó Réka hegedűművész játékát, valamint Somfai Gábor brácsás muzsikáját, aki - többek között - Kocsis Zoltán és Fischer Ádám vezénylete alatt is zenélt.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

 

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.