Magyar filmek észak-amerikai fesztiválokon

Többek közt Szabó István, Fliegauf Benedek és Mundruczó Kornél alkotását vetítik a következő napokban rangos észak-amerikai fesztiválokon, az USA-beli Telluride-ban és a kanadai Torontóban.

Szabó István világhírű klasszikusa, az 1979-ben készült és Oscar-díjra jelölt Bizalom a pénteken kezdődő telluride-i mustra különprogramjában, Schwechtje Mihály Hideg Berek című, 2008-as alkotása ugyanott a rövidfilmes mezőnyben, Fliegauf Benedek Wombja és Mundruczó Kornél Szelíd teremtés - A Frankenstein terv című mozija pedig Torontóban, Észak-Amerika szeptember 9-én kezdődő fontos filmes rendezvényén lesz látható - tájékoztatta a Magyar Filmunió pénteken az MTI-t.

A közlemény kiemelte, hogy Torontóban lesz Fliegauf és Mundruczó új filmjeinek első Európán kívüli bemutatkozása. A nagyszabású fesztivál tíz nap alatt 59 országból érkező 339 mozgóképet tűz műsorra. Fliegauf Benedek Womb című első angol nyelvű filmjét Locarnóban már díjazták, Mundruczó Kornél Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című legutóbbi rendezése Szarajevóban különdíjas volt, Cannes-ban a versenyprogramban szerepelt. Mindkét film európai koprodukcióban készült a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával.

A torontói fesztivál az európai és tengerentúli filmesek szakmai találkozója is. A mustrára az európai nemzeti filmpromóciós szervezeteket tömörítő EFP tizenkét új koprodukciós filmterv bemutatásával készül a Producers Lab elnevezésű kezdeményezés keretében. A meghívásos alapon működő szakmai fórumon Pálfi György T projekt című filmtervét a Katapult Film mutatja be a kanadai producereknek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.